RÓLUNK ÍRTÁK

DUGULÁSELHÁRÍTÁS

A duguláselhárításhoz kell egy WC-pumpa, némi izomerő, oszt már zúdul is le a víz az évek óta zsírosodó, szappanosodó konyhai lefolyó csövén. Aztán a WC-pumpa helyett, mellett, van az a módszer is, hogy hiszünk a reklámoknak és kiválasztjuk a legtutibb duguláselhárító csodaturmixot. Ötszáz forinttól ezer forint feletti összegbe kerülő “prémium” termékekig már tucatnyi kapható. 

  • S, hogy mennyit érnek ezek a csodaszerek? Lényegében, semennyit! Vagy legfeljebb csak akkor, ha nem is lenne rájuk szükség, mert a szifont szétszedve, könnyedén ki lehetne belőle tisztítani a hajat, bármit. A lefolyótisztítók reklámjai amúgy nem hazudnak, hiszen mindig csak a szifonban van a dugulás, amit kitakarítanak. Az már más, hogy egyébként nem “reklámozzuk”, hogy másra nem is igen alkalmasak.

Ha nem segít, mi a megoldás?

A megoldás leginkább annak a belátása, hogy a hosszú ideje húzódó gondot a haszontalan és inkább csak (ahogy a szakemberek mesélik) gondot, dugulást okozó lefolyótisztítók és a már alig, vagy semmit sem segítő WC-pumpa már nem fogják megoldani, ezért aztán elkerülhetetlen lesz, hogy szakemberhez forduljunk.

Én közel egy évig küzdöttem kisebb nagyobb sikerrel a konyhai lefolyómmal. Volt, hogy egyszerre 3 liter “tuti biztos” lefolyótisztítót öntöttem bele 2.000 forintért, aztán újra, meg újra. Fél év alatt 10.000 Ft feletti összeget pocsékoltam el lefolyótisztítókra és 2 db WC-pumpát is sikeresen tönkretettem, mire beláttam, hogy nincs más megoldás, mint hogy végre felhívok valakit, aki ért is hozzá és a megfelelő berendezése is megvan ahhoz, hogy a lefolyóm végre tényleg működjön. Megérkezett az első mester, némi késéssel, este 8 után, aztán többszöri nekifutásra betolt a csőbe 15 méter spirált. A konyhai mosogatóból a víz végre kezdett lefolyni. Engedtem rá 15 percig a forró vizet, ahogy mondták. Gyorsabb lefolyásra számítottam ugyan, de azért örültem. Néhány napig tartott csak az örömöm, mert a víz ismét nehezen kezdett lefolyni, majd a lefolyó eldugult. Vártam újabb 2 hetet, hátha történik valami csoda, majd belátva, hogy ez már nem lesz jobb, felhívtam a netről valakit, aki ügyes is volt, fiatal is, és 15 perc alatt olyan lefolyót varázsolt, amilyent szerettem volna. Ennyi a történetem a lefolyótisztítókról és a duguláselhárításról." (Forrás: FOOD&WINE)